Linkuri accesibilitate

R.Moldova va primi în august și septembrie mai multe donații de vaccin anti-coronavirus


Imagine genrică (Shutterstock)

R.Moldova va primi în august și septembrie mai multe donații de vaccin anti-coronavirus: 30.000 de doze AstraZeneca din partea Letoniei, și 25.500 de dozedin partea Lituaniei, a anunțat secretarul de stat la Ministerul sănătății, muncii și protecției sociale (MSMPS) Denis Cernelea, citat de IPN. Potrivit sursei citate, ministerul urmează să primească săăptămâna asta și 7.020 de doze Pfizer, dintr-un lot contractat anterior de MSMPS.

Până acum, în R.Moldova au fost administrate peste un 1.051.000 de doze de vaccin. Peste 616.000 de persoane au fost vaccinate cu prima doză, și peste 500.000 cu ambele de mii de persoane. În total, până astăzi, Moldova a recepționat 1.530.000 de doze de vaccin.

Secretarul de stat susține că există probabilitatea creșterii numărului de cazuri, de aceea sunt necesare măsuri sporite de vigilență în special la trecerea frontierei pe sensul de intrare în Moldova, dar și supravegherea epidemiologică.

Potrivit oficialului din ministerul Sanatatii, peste 250 de pacienți cu COVID-19 sunt internați în spitale, dintre care 58 sunt la terapie intensivă iar la domiciliu se tratează peste 800 de persoane.

Veaceslav Guțu, medic epidemiolog, a declarat că laboratorul ANSP este în faza de recepționare a unor echipamente care să asigure capacitatea de testare a tulpinii Delta. El nu a putut spune când va începe testarea, dar crede că la sfârșit de august, început de septembrie.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG