Linkuri accesibilitate

Fostul pușcaș marin american, Paul Whelan, întemnițat în Rusia, a petrecut două săptămâni în „celulă de izolare punitivă”


Joe Reed, tatăl lui Trevor Reed, lângă o pancartă care cere eliberarea fostului pușcaș marin american, Washington, 29 iulie 2021

Fostul pușcaș marin american, Paul Whelan, condamnat la închisoare în Rusia, anul trecut, pe baza unor acuzații de spionaj pe care le neagă, a fost eliberat din izolare, spune avocata sa. Whelan a petrecut mai mult de două săptămâni în ceea ce sistemul penitenciar al Rusiei numește „celulă de izolare punitivă” pentru o presupusă încălcare a reglementărilor penitenciarului unde este deținut. Avocata Olga Karlova a declarat, pe 8 august, că Whelan a putut vorbi telefonic cu părinții săi după ce a fost eliberat din izolare, în Colonia corecțională nr. 17 din regiunea Mordovia, cu două zile mai devreme. Săptămâna trecută, fratele lui Whelan, David, și celălalt avocat al său, Vladimir Jerebenkov, au spus că fostul pușcaș marin american în vârstă de 51 de ani tocmai a ispășit o pedeapsă de 15 zile în izolare totală primită din motive necunoscute chiar înainte de a începe a doua sa perioadă de izolare.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG