Linkuri accesibilitate

Cuba este prima țară care vaccinează anti-COVID-19 copiii de la vârsta de 2 ani


În ultimele evoluții ale luptei cu pandemia, Cuba a anunțat că este prima țară din lume care vaccinează copiii de la vârsta de 2 ani împotriva COVID-19, iar Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a început să analizeze beneficiile unei a treia doze de vaccin Pfizer/BioNTech pentru persoanele complet vaccinate de la 16 ani în sus.

Autoritățile de la Havana au spus că au început vaccinarea copiilor cu vârste între 2 și 11 ani pe 6 septembrie, folosind vaccinuri de producție locală, care nu au fost recunoscute de Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Cuba a făcut noul pas la o săptămână după ce a început vaccinarea copiilor de peste 12 ani.

În Europa, EMA evaluează studiile despre o a treia doză de vaccin administrată adulților cu sisteme imunitare sănătoase la aproximativ șase luni după vaccinarea lor completă cu ser Pfizer/BioNTech.

Săptămâna trecută, EMA spunea că nu vede niciun motiv urgent pentru o a treia doză în cazul populației generale, dar producătorii de vaccinuri au insistat asupra evaluării.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG