Linkuri accesibilitate

Breasla jurnalistică din R.Moldova reacționează la dezvăluirile Nataliei Morari


Natalia Morari
Natalia Morari

Mai multe organizații de presă din R. Moldova au reacționat la dezvăluirea de către jurnalista Natalia Morari a relației sale cu omul de afaceri controversat Veaceslav Platon, fugit în străinătate de cercetarea penală în R. Moldova. „Considerăm că relația Nataliei Morari cu Veaceslav Platon ar putea submina încrederea consumatorilor de media într-o presă liberă și independentă.

„Regretăm declarația întârziată a Nataliei Morari. Gestul ei ar putea afecta imaginea TV8 drept o instituție media integră și independentă din punct de vedere a politicii editoriale”, se spune în declarația citată de Ziarul de Gardă, și semnată de Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociația Presei Electronice și Asociația Media Guard.

Mai devreme, postul de televiziune TV8 a anunțat că a retras din grila sa de programe emisiunea „Politica Nataliei Morari”. În comunicatul de presă al televiziunii TV8 se spune că retragerea emisiunii Nataliei Morari se face din rațiuni decurgând din „codul deontologic al jurnalistului, politica editorială internă, și misiunea și valorile TV8”. Anunțul a venit la o zi după ce Morari și-a dat demisia din funcția de președintă a Asociației Obștești „Media Alternativă”, deținătoarea licenței postului TV8.

Ea a scris pe rețele că ar fi fost „șantajată” de Serviciul de Informații și Securitate cu fapte din viața ei privată, iar SIS a răspuns că ziarista are dreptul să se adreseze Procuraturii Generale. Natalia Morari, ajunsă cunoscută publicului mai întâi cu articole despre corupție în Rusia, apoi prin rolul jucat în demonstrațiile din aprilie 2009, de la Chișinău, este colaboratoarea postului nostru de radio, unde are o emisiune lunară.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG