Linkuri accesibilitate

Yandex spune că a fost ținta celui mai puternic atac de tip DDoS din istoria internetului


Imagine generică
Imagine generică

Gigantul tehnologic rusesc Yandex a făcut cunoscut că atacul cibernetic asupra servelor sale din vara aceasta a fost cel mai mare atac de tip distributed denial-of-service (DDoS) cunoscut până acum. Într-o postare pe blog, Yandex spune că a identificat un foarte puternic botnet - o rețea de computere infectate cu malware și controlate fără știrea proprietarilor lor, care au lansat atacuri de tip DDoS și în alte țări.

DDoS este o tentativă de hacking care întrerupe traficul unui server sau al unei rețele prin inundarea țintei cu un torent de cereri de accesare. „Experții noștri au reușit să respingă un atac record de aproape 22 de milioane de cereri de accesare pe secundă. Este cel mai mare atac cunoscut din istoria internetului”, a anunțat Yandex într-un comunicat oficial. Atacul a început în luna august și a ajuns la punctul culminant în 5 septembrie.

Reprezentanții companiei ruse au mai spus că acesta e doar unul din foarte multele atacuri îndreptate nu numai împotriva Yandex, dar și a altor companii din toată lumea, care au loc de câteva săpătmâni și a căror sursă este acest nou botnet, despre care se știu foarte puține lucruri până acum.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG