Linkuri accesibilitate

Autoritățile vor să reglementeze procedura de acordare a zilelor libere în situații excepționale


Elevă studiind de acasă pe timp de pandemie
Elevă studiind de acasă pe timp de pandemie

Ministerul Muncii și Protecției Sociale vrea să reglementeze procedura de acordare a zilelor libere salariaților în situații excepționale, precum acordarea zilelor libere unuia dintre părinți pentru supravegherea copiilor, pe toată durata suspendării procesului educațional. Proiectul de lege la care se lucrează va propune modificări la Codul Muncii, informeaza agenția IPN.

Este vorba despre acordare zilelor libere în cazul sistării procesului educațional din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile sau în situații extreme ce au ca efect suspendarea procesului educațional în cadrul instituțiilor de învățământ, odată cu dispunerea de către autoritățile abilitate a unor măsuri speciale privind asigurarea securității, protecției vieții și sănătății populației.

De asemenea, autoritățile își propun să organizeze o instituție juridică nouă care ar permite gestionarea într-un mod mai flexibil de către angajatori a resurselor umane în perioada reducerii activităților economice care este cauzată de situații excepționale.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG