Linkuri accesibilitate

Belarus: un fost angajat al unei firme de software americane a fost ucis de KGB


Logo-ul companiei EPAM pe o clădire în Minsk
Logo-ul companiei EPAM pe o clădire în Minsk

Firma de software americană EPAM Systems a confirmat agenției Reuters că bărbatul ucis de forțele de securitate din Belarus într-un raid asupra apartamentului său din Minsk la începutul acestei săptămâni era angajat al companiei. EPAM a confirmat agenției Reuters într-o declarație din 30 septembrie că bărbatul lucrase pentru firmă, dar nu a dat alte detalii. De asemenea, a spus că nu poate confirma relatările media că angajatul deține și cetățenia americană.

„În timp ce persoana în cauză nu a fost desemnată de nicio sursă oficială, putem confirma că persoana raportată în mass-media a fost un angajat EPAM”, a declarat compania într-un comunicat pentru Reuters. „Compania nu are informații despre faptul că persoana respectivă deținea vreodată altă cetățenie sau statut rezidențial în afara Belarusului.”

KGB -ul din Belarus a declarat, pe 28 septembrie, că ofițerii săi au împușcat un bărbat în vârstă de 31 de ani și i-au arestat soția, dar nu au dat detalii despre victimă, spunând doar că este „un terorist” - un termen pe care KGB-ul îl folosește adesea pentru a-i descrie pe protestatari și pe cei care exprimă critici față de regimul lui Aleksandr Lukașenka.

KGB a mai spus că bărbatul a fost ucis după ce ar fi tras asupra forțelor de securitate, omorând un ofiţer KGB.

Nu a existat nicio confirmare independentă a declarației KGB, nici dacă bărbatul a tras într-adevăr asupra forțelor de securitate.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG