Linkuri accesibilitate

Un avion rusesc neidentificat a fost interceptat joi deasupra Mării Negre în apropiere de frontiera României


Un aparat Royal Air Force Typhoons de la o bază românească interceptînd un aparat rusesc deasupra Mării Negre, 17 august 2021.

Avioane militare canadiene de la baza Mihail Kogălniceanu din România au interceptat un avion rusesc neidentificat care zbura deasupra Mării Negre aproape de frontiera României, a anunțat Comandamentul Aerian al Alianţei Nord-Atlantice, citat de TVR Moldova.

Interceptarea a avut loc pe 30 septembrie, după ce Centrul NATO de la Torrejon, Spania, a ordonat ca două avioane canadiene CF-188 Hornet să decoleze de la baza din Constanţa pentru a identifica un avion care zbura „aproape de frontiera României” în spaţiul aerian internaţional de deasupra Mării Negre.

„Avioanele au interceptat un avion militar al Federaţiei Ruse care nu avea un plan de zbor, nu intrase în contact cu controlorii civili de trafic aerian şi avea transponderul dezactivat, ceea ce prezenta un potenţial risc pentru cursele aeriene civile. Avionul rus nu a intrat în spaţiul NATO. După identificare, piloţii canadieni s-au întors la baza de la Mihail Kogălniceanu”, precizează comunicatul NATO citat de TVR Moldova.

Săptămâna trecută, avioanele militare canadiene au interceptat alte două avioane ruseşti SU-24 deasupra Mării Negre.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG