Linkuri accesibilitate

Organizația „Mamele soldaților” din Rusia a anunțat că și-a încetat activitatea


Participanți la o ceremonie de celebrare a Zilei Recruților din Stavropol, Rusia, 14 aprilie 2021.

Organizația „Mamele soldaților”, care a apărat drepturile recruților din armata rusă de peste 20 de ani, a anunțat că și-a încetat activitaea, pentru că se confruntăcu restricții serioase dn partea Serviciiului Federal de ecuritate din Rusia - FSB. Anunțul de marți al acestei organizații neguvernamentale a venit la câteva zile după ce FSB a dat publicității o listă cu 60 de subiecte ne-secrete pentru care persoane sau organizații ar putea fi desemnate „agenți străini” și ar putea fi pedpesite, dacă scriu sau relatează despre ele.

Organizatia „Mamele soldaților” dela Sankt Petersburg a fost înființată îm anii 1990. În declarația dată publicității marți se spune: „Înțelegem cu claritate că în acest moment nici statul, nici societatea nu au nevoie de munca noastră. Statul a ales o altă cale de dezvoltare, iar societatea s-a trezit speriată și trebuie să se conformez noilor realități”.

Lista FSB, datată 28 septembrie, se refereă la subiecte cum ar fi colectarea de informații despre climatul moral-psihologic din interiorul forțelor armate, investigațiile infracțiunilor în armată, precum și locația, numărul și armamentele forțelor militare, achiziții militare și contracte.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG