Linkuri accesibilitate

Organizația „Mamele soldaților” din Rusia a anunțat că și-a încetat activitatea


Participanți la o ceremonie de celebrare a Zilei Recruților din Stavropol, Rusia, 14 aprilie 2021.

Organizația „Mamele soldaților”, care a apărat drepturile recruților din armata rusă de peste 20 de ani, a anunțat că și-a încetat activitaea, pentru că se confruntăcu restricții serioase dn partea Serviciiului Federal de ecuritate din Rusia - FSB. Anunțul de marți al acestei organizații neguvernamentale a venit la câteva zile după ce FSB a dat publicității o listă cu 60 de subiecte ne-secrete pentru care persoane sau organizații ar putea fi desemnate „agenți străini” și ar putea fi pedpesite, dacă scriu sau relatează despre ele.

Organizatia „Mamele soldaților” dela Sankt Petersburg a fost înființată îm anii 1990. În declarația dată publicității marți se spune: „Înțelegem cu claritate că în acest moment nici statul, nici societatea nu au nevoie de munca noastră. Statul a ales o altă cale de dezvoltare, iar societatea s-a trezit speriată și trebuie să se conformez noilor realități”.

Lista FSB, datată 28 septembrie, se refereă la subiecte cum ar fi colectarea de informații despre climatul moral-psihologic din interiorul forțelor armate, investigațiile infracțiunilor în armată, precum și locația, numărul și armamentele forțelor militare, achiziții militare și contracte.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG