Linkuri accesibilitate

Statele Unite vor acorda Moldovei asistență sub forma de grant în valoare de 72,53 de milioane de dolari


Statele Unite vor acorda Moldovei asistență sub forma de grant în valoare de 72,53 de milioane de dolari, asistență pe care Moldova nu a putut sa o primească din două acorduri de subvenționare pentru 176,53 milioane de dolari, relatează site-ul InfoMarket.

Guvernul de la Chișinpu a aprobat inițierea negocierilor și semnarea amendamentelor pentru utilizarea resurselor financiare neabsorbite. Acordurile au expirat în 2021, dar părțile au convenit să le extindă, împreună cu calendarul subvențiilor, care a expirat în mai-iunie 2021. Potrivit ministerului moldovean al finanțelor, valoarea totală a grantului prevăzut de Acordul interguvernamental cu Statele Unite privind asistența de dezvoltare pentru o guvernanță democratică mai eficientă și mai responsabilă în Moldova este de 76,91 milioane dolari.

Moldova a absorbit 32 de milioane de dolari prin proiecte de sistență din cadrul acestui acord, dar nu a reușit să atragă 44,91 milioane de dolari pentru proiectele „Justiție eficientă”, Changing the Way We Care și alte proiecte noi pentru societatea civilă. În același timp, suma totală a grantului prevăzut pentru acordul de asistență pentru dezvoltare între guvernele Moldovei și SUA pentru creșterea comerțului și a investițiilor în sectoarele cheie este de 90,62 milioane dolari.

Moldova a absorbit 63 milioane dolari, dar nu a atras 27,62 milioane dolari, inclusiv cele destinate proiectelor „Tehnologiile viitorului”, „Competitivitatea în zonele rurale”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG