Linkuri accesibilitate

70 de actuali și foști politicieni europeni au cerut eliberarea din fostului președinte georgian Miheil Saakașvili


Miiting pentru eliberarea lui Saakașvili, Tbilisi, 14 octombrie 2021.

Zeci de parlamentari europeni și foști și actuali politicieni au cerut eliberarea din închisoare a fostului președinte georgian Miheil Saakașvili, a cărui arestare la începutului acestei luni a dus la adâncirea crizei politice din Georgia.

„Detenția lui Saakașvili trebuie suspendată până ce i se va intenta un proces, într-o procedură judiciară corectă”, pentru „a se asigura recuperarea democrației georgiene din actuala criză politic”, se spune într-o scrisoare comună adresată președinților Consiliului European, Comisiei Europene și Parlamentului European.

Afirmând că sistemul juridic nu se bucură de încrederea publică, scrisoarea cere să se pună capăt „erei justiției motivate politic” în Georgia. Documentul este semnat de 70 de foști și actuali politiceni, între care peste 20 de europarlamentari, și a fost dat publicității în a 18-a zi de grevă a foamei pe care fostul lider georgian Saakașvili a declarat-o pe 1 octombrie în momentul arestării sale la cîteva ore după revenirea sa la Tbilisi dintr-un exil de opt ani.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG