Linkuri accesibilitate

Ministrul american al apărării la București: regiunea Mării Negre e „vulnerabilă la agresiunea Rusiei”


Ministrul american al apărării Lloyd Austin a avut convorbiri co comologul său român Nicolae Ciucă la ministerul apărării de la București. Ulterior, Austin a avut ă întrevedere cu președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Ministrul american al apărării Lloyd Austin a declarat la București că regiunea Mării Negre e „vulnerabilă la agresiunea Rusiei”, iar securitatea și stabilitatea acestei zone sunt în interesul național al Statelor Unite.

Austin s-a întâlnit cu președintele Klaus Iohannis și ministrul român al apărării în exercițiu Nicolae Ciucă, și urma să viziteze la baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu, unde se întâlnește cu militarii americani aflați acolo.

„E evident că regiunea este vulnerabilă la agresiunea Rusiei şi am văzut asta din acţiunile care au loc în estul Ucrainei, ocupaţia mai multor părţi ale Georgiei, militarizarea Mării Negre şi acţiunile provocatoar aeriene şi maritime”, a declarat ministrul american al apărării la conferința de presă comună cu omolgul său român.

Lloyd Austin a mulțumit României pentru prezența în conflictele din Irak și Afganistan și a salutat eforturile de modernizare a echipamentelor militare și de adaptare la nevoile curente de apărare.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG