Linkuri accesibilitate

România: noi restricţii pentru limitarea răspândirii infectărilor cu noul coronavirus


Imagine generică.
Imagine generică.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă din România a aprobat noi restricţii pentru limitarea răspândirii infectărilor cu noul coronavirus. Majoritatea măsurilor se aplică timp de de 30 de zile, începând din 25 octombrie.

E vorba între altele de instituirea carantinei de noapte, între orele 22.00 și 05.00, închiderea magazinelor, restaurantelor și barurile la ora 21, și accesul în timpul zilei în centrele comerciale sau alte magazine doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală. În acest ultim caz fac excepție unitățile de alimentație publică în care se comercializează numai produse alimentare și băuturi alcoolice sau nealcoolice aflate în afara centrelor comerciale, târguril, bâlciuri și talciocuri.

În restaurante și baruri se poate intra doar cu certificatul verde.

Persoanele vaccinate sau trecute prin boală sunt exceptate de la măsura carantinei de noapte. Evenimentele private, nunți, botezuri și alte feluri de petreceri sînt interzise pentru 30 de zile. Mai multe detalii, pe paginda de internet Radio Europa Liberă România care se găsește la adresa europalibera.romania.org.

XS
SM
MD
LG