Linkuri accesibilitate

În Ungheni, peste 40 de oi au fost atacate de șacali


Peste 40 de oi au fost atacate de șacali, săptămâna trecută, în raionul Ungheni. Informația a fost prezentată la o conferință de presă de către reprezentanții Societății Vânătorilor și Pescarilor din Moldova.

Președintele raionului Ungheni, Ghenadie Mitriuc, a precizat pentru agenția IPN că joia trecută, în satul Măgurele, au fost depistate 22 de oi ucise.

Din spusele martorilor, oile au fost atacate de șacali. „Prezența șacalilor a fost constatată în zona respectivă încă anul trecut. Nu cunoaștem de unde au apărut în zona satului Măgurele”, a menționat Ghenadie Mitriuc.

Reprezentanții Societății Vânătorilor și Pescarilor din Moldova au solicitat urgentarea aprobării cotelor de vânătoare de către guvern, aducând drept argument al necesității urgente de a deschide sezonul de vânătoare și cazul din raionul Ungheni.

Anterior s-a relatat despre prezența șacalilor și în alte regiuni ale Republicii Moldova – în satul Tabani, raionul Briceni, unde aceștia de asemenea au atacat turme de oi, în raioanele Cahul și Ștefan Vodă, unde au atacat gospodării private.

Conform observațiilor specialiștilor, scrie agenția IPN , șacalii trec peste Prut, din România, dar pot veni și din Ucraina pe teritoriul Republicii Moldova în căutarea hranei. De regulă, șacalii se hranesc cu fazani, rațe, păsări de curte, oi și alte animale, atât domestice, cât și sălbatice.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG