Linkuri accesibilitate

Președinta Comisiei Europene și-a apărat decizia de a călători cu un avion particular între Viena și Bratislava, într-un zbor de 19 minute


Ursula von der Leyen la Conferința Climaterică COP26 de la Glasgow, Scoția, 2 noiembrie 2021.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și-a apărat decizia de a călători cu un avion particular între Viena și Bratislava, într-un zbor de 19 minute criticat de activiști. Informațiile despre călătoria făcută în iunie între cele două capitale învecinate a apărut în presă săptămâna trecută.

Joi, 4 noiembrie, purtătorul de cuvânt al șefei CE, Eric Mamer, a explicat că după vizitele la Viena și Bratislava, Ursula von der Leyen trebuia să ajungă seara la Riga, așa că a fost mai bine să plece din capitala Austriei cu avion cu tot, în loc să meargă la Bratislava cu mașina, iar apoi să revină ca să ia avionul spre Letonia.

Știrea despre zborul scurt al președintei CE a apărut mai întâi în ziarul britanic „Daily Telegraph”, care a amintit că disanța dintre cele două aeroporturi este mai mică de 100 de kilometri și ia cam o oră cu mașina. Secretarul general al Asociației Contribuabililor Europeni, Michael Jaeger, a declarat ziarului german „Bild” că zborul a fost „un păcat ecologic” care a costat „o grămadă de bani ai contribuabililor” și s-a soldat cu „pierderi de credibilitate”.

Știrea a căpătat o semnficație și mai mare pe fondul Conferinței Climaterice COP26 de la Glasgow, care discută căi pentru prevenirea unei catastrofe climaterice globale.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG