Linkuri accesibilitate

Constantin Șchendra a fost numit ieri de Parlament viceguvernator al BNM


Directorul Departamentului supraveghere bancară din cadrul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Constantin Șchendra a fost numit ieri de Parlament viceguvernator al BNM, membru al Comitetului executiv al Băncii, pe o perioada de 7 ani, la propunerea guvernatorului BNM.

Constantin Șchendra este absolvent al Academiei de Studii Economice a Moldovei (ASEM) și deținător al Certificatului de Calificare al Auditorului Instituțiilor Financiare. Din 2018, Șchendra a fost director al Departamentului supraveghere bancară din cadrul BNM. Ziarul de Gardă scrie că ăotrivit declarației de avere pe care a depus-o în 2020, Șchendra a avut un salariu anual de 1.078.058 de lei de la Banca Națională a Moldovei, adică 89.838 de mii de lei lunar. Familia Șchendra a mai câștigat 460.961 de lei de la ICS Orbico MA S.R.L .

Tot anul trecut Șchendra a declarat că a obținut 73.837 de lei de la BNM sub formă de compensare a cheltuielilor și facilităților și o indemnizație de 25.500 de lei pentru incapacitate temporară de muncă. Familia Șchendra deține trei terenuri agricole, două apartamente și cinci conturi bancare. Din 2017, familia Șchendra conduce un Volkswagen Passat pe care l-a cumpărat cu 24.000 de euro.

Din comitetul executiv al Băncii Naționale din Moldova mai fac parte Octavian Armașu, președinte al Consiliului de supraveghere, președinte al Comitetului executiv, guvernator al BNM; Vladimir Munteanu – prim-viceguvernator al BNM, vicepreședinte al Comitetului executiv și Ion Sturzu – viceguvernator al BNM, membru al Comitetului executiv.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG