Linkuri accesibilitate

Statele Unite au trimis în octombrie Ucrainei 30 de sisteme de rachete antitanc Javelin


Statele Unite au trimis în octombrie Ucrainei 30 de sisteme de rachete antitanc Javelin, ca parte a ajutorului militar anual acordat Kievului pentru a descuraja agresiunea rusă, a confirmat Pentagonul în 11 decembrie. Tranportul a inclus și 180 de rachete Javelin, a declarat Pentagonul Europei Libere, după ce postul nostru de radio a cerut ministerului american al apărării să confirme o relatare a ageniei ruse de știri de stat TASS.

„Javelin-urile au fost livrate Ucrainei în 23 octombrie. Statele Unite au promis Ucrainei asistență de securitate în valoare de 450 de milioane de dolari în 2021, iar acest transport e parte a sprjinului nostru oferit Ucrainei pentru a-și apăra suveranitatea și integritatea teritorială”, a scris într-un e-mail, locotenent-colonelul Anton T. Semelroth, purtător de cuvânt la Pentagon.

Statele Unite au anunțat în luna septembrie că vor trimite Kievului sistemele Javelin ca parte a unui ajutor militar adițional de 60 de milioane de dolari, fără însă să precizeze la vremea respectivă numărul exact de sisteme și de rachete. Javelinurile sînt arme letale care pot străpunge armura tancurilor.

XS
SM
MD
LG