Linkuri accesibilitate

Kamala Harris: orice nouă invazie a Ucrainei de către Rusia va duce la costuri „fără precedent” pentru Moscova.


Conferința anuală de securitate de la München
Conferința anuală de securitate de la München

Președintele ucrainean li s-a alăturat liderilor occidentali care au cerut Rusiei pe 19 februarie să dezescaladeze tensiunile, după ce concentrarea a cel puțin 150.000 de militari ruși la granițele Ucrainei a făcut să sporească temerile cu privire la o invazie iminentă. Vorbind la Conferința anuală de securitate de la München. Zelenski a spus că țara sa își va apăra teritoriul cu sau fără partenerii ei.

Președintele ucrainean a făcut această declarație după ce s-a întâlnit în marginea conferinței din capitala Bavariei cu vicepreședinta Statelor Unite Kamala Harris, care a spus la München că orice nouă invazie a Ucrainei de către Rusia va duce la întărirea flancului estic al Alianței Nord-Atlantice și la costuri „fără precedent” pentru Moscova.

„Nu ne vom opri la măsurile de ordin economic. Vom consolida și mai mult capacitățile aliaților NATO din flancul estic” ca răspuns la o invazie, a afirmat Harris pe 19 februarie la Conferința anuală de securitate de la München.

În cazul unei invazii, a mai avertizat vicepreședinta americană, Rusia se va confrunta cu costuri financiare „fără precedent”. Kamala Harris a prezis de asemenea că un atac rusesc împotriva Ucrainei îi va aduce pe aliații europeni mai aproape de Statele Unite. Afirmațiile ei vin la o zi după ce președintele Statelor Unite Joe Biden s-a declarat „convins” că președintele rus Vladimir Putin a luat decizia să invadeze Ucraina.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG