Linkuri accesibilitate

ONU a anuțat că își mută o parte din personalul său neesențial și membrii familiilor acestora din Ucraina


Emblema ONU.

Organizația Națiunilor Unite afirmă că își mută o parte din personalul său neesențial și membrii familiilor acestora din Ucraina, pe măsură ce crește îngrijorarea cu privire la o invazie rusă de amploare. „Ne angajăm să rămânem și să continuăm livrările în Ucraina, în special în estul Ucrainei. Continuăm să fim pe deplin operaționali”, a declarat presei, la Geneva, purtătorul de cuvânt al ONU, Alessandra Vellucci.

Totuși, ea a spus că din cauza evoluțiilor de pe teren, a fost relocată temporar o parte din personal neesențial, fără să ofere detalii. Președintele rus Vladimir Putin a declarat că țara sa va recunoaște cererile de independență ale două regiuni separatiste din estul Ucrainei și va trimite acolo trupe - mișcări condamnate de secretarul general al ONU și de state occidentale.

Vellucci a spus că ONU are 149 de membri ai personalului internațional în echipa sa de 1.510 de persoane din Ucraina. Aproximativ 100 de membri ai personalului au sediul în regiunile separatiste din estul Ucrainei.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG