Linkuri accesibilitate

UE anunță că va impune sancțiuni „masive și severe” Rusiei


Uniunea Europeană va impune sancțiuni „masive și severe” Rusiei, au anunțat joi președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen și președintele Consiliului European Charles Michel într-un comunicat citat de agenția DPA Șefii de stat și de guverne din UE urmează să se întâlnească la Bruxelles în cursul serii, într-un summit de urgență anunțat înainte de decizia de joi a președintelui rus Vladimir Putin de a ataca Ucraina.

„Condamnăm agresiunea militară fără precedent a Rusiei împotriva Ucrainei. Ea trebuie să-și retragă imediat armata și să respecte integritatea teritorială a Ucrainei. (...) Uniunea Europeană este alături de Ucraina”, a spus într-o postare pe Twitter Ursula von der Leyen.

Miercuri, Uniunea Europeană a impus un prim set de sancțiuni, după ce Putin a recunoscut independența celor două regiuni ucrainene separatiste, Luhansk și Donețk. Cei 27 de lideri europeni vor discuta „noi măsuri restrictive care vor impune consecințe masive și severe Rusiei pentru acțiunea sa, în strânsă coordonare cu partenerii noștrii transatlantici”, au declarat Ursula von der Leyen și Charles Michel, adăugând: „prin acțiunile sale militare neprovocate și nejustificate, Rusia violează grosolan legislația internațională și subminează secuitatea și stabilitatea europeană și globală”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG