Linkuri accesibilitate

Canalele TV rusești, piratate: au transmis imagini cu războiul din Ucraina


Mai multe canale de televiziune ruse au fost piratate iar programele au fost înlocuite cu transmisii despre războiul din Ucraina realizate de posturile independente Current Time și Dojdi TV, care sunt suspendate de autoritățile ruse.

Pe conturile de Twitter asociate cu Anonymous se afirmă că în spatele atacului s-ar afla această grupare. Printre canalele de televiziune afectate s-au numărat serviciile rusești de streaming Wink și Ivi (similar cu Netflix), și transmisiunile în direct de la canalele TV Russia 24, Canal 1, Moscova 24, se spune pe conturile Twitter ale grupării Anonymous care afirmă că aceasta a fost „cea mai mare operațiune Anonymous de până acum”.

Platformele de streaming și canalele de televiziune sunt acum din nou difuzate fără interferența hackerilor. Nu este primul atac de piraterie online împotriva instituțiilor mass-media ruse după ce Moscova a ordonat invadarea neprovocată a Ucrainei. Săptămâna trecută, Anonymous a declarat că a spart sistemele mai multor instituții de presă ruse, inclusiv agenția de știri de stat TASS, Kommersant, Izvestia, Fontanka, Forbes și RBK.

XS
SM
MD
LG