Linkuri accesibilitate

Congresul american discută necesitatea reglementării inteligenței artificiale


A venit rândul inteligenței artificiale generative – președintele firmei OpenAI, Sam Altman – să debuteze în Congresul american, fiind ținta nu puținelor temeri legate de această tehnologie, care se dezvoltă extrem de rapid.

Altman, al cărui produs ChatGPT a dezlănțuit o adevărată frenezie legată de potențialul inteligenței artificiale a depus mărturie în fața Comisiei Juridice a Senatului, în condițiile în care probabilitatea ca legiuitorii să impună reguli restrictive înainte ca tehnologia să se dezvolte se menține redusă.

Congresul american discută necesitatea reglementării inteligenței artificiale
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:54 0:00

Altman a vorbit la Congres, împreună cu Christina Montgomery, care se ocupă la IBM cu apărarea dreptului la informație privată și profesorul Gary Marcus de la Universitatea de New York. Altman a făcut afirmații prudente, chiar atunci când membrii în Congres au fost combativi. El a explicat cum funcționează ChatGPT și de ce firma OpenAI a făcut produsul accesibil pentru consumatori și a cerut Congresului să conlucreze cu sectorul privat pentru a introduce reguli.

El a beneficiat de experiența nu puținilor colegi care conduc firme de înaltă tehnologie care s-au transformat de-a lungul anilor din eroi ai creativității și spiritului antreprenorial în ținte ale suspiciunii. ”Marea mea teamă este să nu cauzâm răuri semnificative pentru lume” – a spus Altman. Senatorul republican John Kennedy a susținut că acesta este momentul în care liderii din domenii de înaltă tehnicitate pot ajuta pentru ca evoluțiile pe care le generează să aibă consecințe pozitive. ”Spuneți-ne răspicat și clar, ce reguli sunt necesare” – a arătat senatorul.

Mulți membrii ai Congresului au spus că forul legislativ a ezitat și a întârziat reglementări cu privire la rețelele de socializare, în trecut și nu mai doresc să repete greșeala cu inteligența artificială. ”Rezultatul este comportament agresiv pe Internet, conținut toxic, exploatarea copiilor, crearea unor situații periculoase pentru ei. Congresul nu și-a făcut datoria în legătură cu rețelele de socializare, acum trebuie să o facem cu inteligența artificială înainte ca amenințările și riscurile să se materializeze” – a spus democratul Richard Blumenthal.

Unii membrii l-au întrebat pe Altman cum ar trebui sisteme ca ChatGPT responsabilizate, dacă fac rău. El a spus că ChatGPT este un sistem diferit și a cerut crearea unei agenții care să stabilească reguli pentru folosirea inteligenței artificiale. Senatorul democrat Dick Durbin a spus că este un moment istoric când o firmă vine la Congres și cere reguli, pentru domeniul în care se dezvoltă. Între temerile indicate se numără dezinformare în alegeri, pierderi de locuri de muncă, slăbiciuni în alte limbi decât engleza, periclitarea drepturilor de autor, conținut periculos și vătămător, falsificarea identității unor persoane publice.

XS
SM
MD
LG