Linkuri accesibilitate

Moscova închide din nou aeroportul Vnukovo din cauza atacurilor aeriene nocturne


Incendiu la o clinică medicală din nord-estul Ucrainei, O rachetă rusească a lovit un centru de transfuzie de sânge, în orașul Kupiansk, pe 5 august.
Incendiu la o clinică medicală din nord-estul Ucrainei, O rachetă rusească a lovit un centru de transfuzie de sânge, în orașul Kupiansk, pe 5 august.

Pentru a doua oară în ultima săptămână, aeroportul Vnukovo din Moscova a fost închis temporar pe 6 august, după ce primarul capitalei Rusiei, Serghei Sobianin, a raportat că Moscova a fost ținta unui atacuri cu drone.

„Din motive independente de controlul aeroportului, au fost introduse restricții temporare la sosiri și plecări”, a declarat serviciul de presă al aeroportului, potrivit agenției de presă TASS, controlată de stat.

Aeroportul a fost închis pentru scurt timp și pe 30 iulie, în urma unui atac cu drone ucrainene care a deteriorat două importante clădiri de birouri din Moscova.

Apărarea aeriană a Ucrainei alertase anterior în legătură cu un „masiv atac cu rachete” în noaptea de 5 spre 6 august, spunând că cel puțin 70 de rachete și drone sinucigașe au vizat zone din întreaga țară.

Kievul a declarat că apărarea sa antiaeriană a neutralizat 12 dintre cele 14 rachete de croazieră Kalibr lansate de pe mare înainte ca acestea să-și poată atinge țintele. În plus, Rusia a lansat cel puțin trei rachete Kinjal de la bordul bombardierelor strategice Tu-95 care survolează regiunea Caspică.

Toate cele 27 de drone Shahed au fost distruse, informează Forțele Aeriene ucrainene.

Purtătorul de cuvânt al aviației militare ucrainene, Iuri Inhat, a declarat pentru televiziunea de stat că regiunea Hmelnițki a fost în centrul atenției Rusiei. „Inamicul este obsedat acum de aerodromul Starokostiantiniv”, susține Inhat.

Regiunea Hmelnițk, situată în vestul Ucrainei și departe de linia frontului, a fost ținta atacurilor rusești cu rachete din ultimele zile.

Între timp, guvernatorul regiunii Briansk din Rusia, care se învecinează cu Ucraina, a raportat pe Telegram că două drone au fost doborâte fără a provoca victime sau pagube.

În regiunea Crimeea ocupată de ruși, Kievul a anunțat pe 6 august că a lovit două poduri care leagă peninsula de Ucraina continentală. Rusia susține că Ucraina a folosit rachete Storm Shadow cu rază lungă de acțiune furnizate de Regatul Unit pentru a lovi podurile.

Ucraina a lovit luna trecută podul care leagă Crimeea de Rusia continentală, pentru a doua oară în două luni. Rusia a militarizat peninsula de când a anexat regiunea în 2014. Capacitatea Ucrainei de a lovi podurile ar putea perturba traseele folosite de Rusia pentru a-și aproviziona trupele din sudul Ucrainei, unde luptele sunt intense.

În ultima lună, Kievul s-a concentrat pe degradarea capacității de luptă a Rusiei cu ajutorul armelor cu rază lungă de acțiune și a artileriei, după ce încercarea de a lua cu asalt pozițiile rusești la începutul contraofensivei sale din iunie s-a dovedit dificilă din cauza minării extinse a teritoriului.

Un membru al partidului de guvernământ al Germaniei a cerut pentru prima dată Berlinului să trimită rachete cu rază lungă în Ucraina pentru a ajuta la succesul contraofensivei.

În evaluarea sa zilnică din 6 august, Ministerul Apărării al Marii Britanii a estimat că s-ar putea ca Rusia să fi pierdut aproximativ jumătate din forțele aeriene pe care le-a desfășurat în Ucraina de la invazia masivă din februarie 2022. Ministerul a estimat că aproximativ 15 000 de parașutiști au fost uciși sau răniți în timpul atacului. ultimele 17 luni.

Pe 5 august, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că o „bombă aeriană ghidată” a lovit un centru de transfuzie de sânge din regiunea Harkov, provocând un număr necunoscut de morți și răniți.

În aceeași zi, un petrolier a devenit a doua navă rusă care a fost avariată în ultimele 72 de ore în ceea ce a fost descris drept un atac cu drone pe mare în strâmtoarea Kerci, aproape de podul care leagă regiunea ucraineană Crimeea ocupată de Rusia. cu Rusia.

Agenția de stat ucraineană pentru navigație și servicii hidrografice a avertizat pe 5 august că șase porturi rusești la Marea Neagră - Anapa, Novorossiisk, Gelendjik, Tuapse, Soci și Taman - se aflau în „zona cu risc de război”.

XS
SM
MD
LG