Pe 14 septembrie, Tribunalul Militar al Districtului Sud din orașul Rostov pe Don (sud-vest) l-a găsit vinovat pe Gaghiev de conducerea unui grup infracțional și de organizarea a șase crime.
Luna trecută, un tribunal din Moscova a condamnat 12 membri ai grupului Gaghiev la sentințe cuprinse între doi ani și închisoare pe viață. Aceștia au fost acuzați de implicare într-o serie de crime, tentative de omor, răpiri și alte infracțiuni.
Gaghiev a fost extrădat din Austria în iunie 2018, după ce a pierdut o bătălie juridică care a durat de ani de zile.
El a fugit din Rusia în 2013 după ce a fost acuzat de organizarea unei bande criminale, banditism, crimă, trafic de arme și deturnare de fonduri.
Rusia a acuzat banda lui Gaghiev de uciderea a 60 de persoane la Moscova, în regiunea Moscovei și în Osetia de Nord în perioada 2004-2014, inclusiv a primarului orașului Vladikavkaz din Osetia de Nord, precum și a fostului viceprim-ministru al republicii.
Comitetul de Investigații al Rusiei a anunțat că, în ultimii ani, cel puțin 24 dintre membrii bandei au fost condamnați pentru infracțiuni, unii dintre ei primind pedepse pe viață. Au fost emise mandate internaționale de arestare pentru șapte persoane suspectate de a fi membri ai bandei, în timp ce alți șapte presupuși membri ai grupului au fost uciși între 2010 și 2014 în ceea ce oficialii spun că au fost reglări de conturi între grupuri rivale.
Alți doisprezece presupuși membri ai bandei sunt, în prezent, anchetați.
Gaghiev a fost arestat într-o gară din Viena în ianuarie 2015 în baza unui mandat de arestare internațional. El a negat orice infracțiune și a spus că extrădarea sa în Rusia este motivată politic.
În cadrul procesului, Gaghiev a mărturisit implicarea sa în asasinarea vicepremierului Osetiei de Nord, Kazbek Paghiev, subliniind că Zurab Makiev, membru al camerei inferioare a parlamentului rus, Duma de Stat, a ordonat asasinarea. El nu a oferit nicio dovadă pentru a-și susține afirmația.
De asemenea, Gaghiev a cerut anchetatorilor să facă publice numele tuturor persoanelor, inclusiv ale actualilor oficiali din Osetia de Nord, implicate în anchetă, solicitând eliberarea "celor care au fost încarcerați pe nedrept în acest caz".