Linkuri accesibilitate

Ana Guțu: Pentru moment România se va concentra pe cooperarea la nivel local în R. Moldova


Cabinetul de miniștri, condus de Ion Chicu
Cabinetul de miniștri, condus de Ion Chicu

Ana Guţu, recent numită la București secretar de stat al Departamentului pentru relaţia cu Republica Moldova, a precizat că pentru moment România se va concentra pe cooperare la nivel local: „vom susține proiectele de cooperare descentralizată interinstituțională” între primării, școli sau instituții culturale a precizat Ana Guțu într-un interviu cu Europa Liberă.

După schimbarea de guvern la Chișinău, în noiembrie 2019, atât președintele României Klaus Iohannis, cât și premierul liberal Ludovic Orban sau ministrul de externe Bogdan Aurescu, au declarat că sprijinul României pentru R.Moldova – în primul rînd cel financiar – va depinde de măsura în care guvernul Chicu va continua reformele democratice și lupta cu corupția.

Cooperare la nivel de „administrație publică centrală” – a explicat Ana Guțu – nu este exclusă dacă există și interes la Chișinău. Dar „din păcate, departamentul a fost creat și nu am fost telefonată de absolut nimeni din partea Guvernului Republicii Moldova, cineva care barem să zică: „Dna Guțu, ne-ar interesa o atare cooperare” – a mai spus Ana Guțu în interviul cu Europa Liberă.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG