Linkuri accesibilitate

Ministrul armean al Apărării a fost arestat în legătură cu o anchetă privind furnizarea de muniții


Ministrul armean al Apărării, Davit Tonoyan

Ministrul armean al Apărării, Davit Tonoyan, a fost arestat în legătură cu o anchetă privind furnizarea de muniții, despre care se crede ca ar fi fost defecte, furnizate forțelor armate ale țării.

Serviciul Național de Securitate (NSS) din 30 septembrie a confirmat arestarea, care a avut loc târziu în ziua precedentă. Declarația NSS a mai spus că a fost arestat Davit Galstian patronul unor firme de armanent, iar ambii bărbați sunt acuzați că ar fi fraudat statul cu aproape 2,3 miliarde de dram (4,7 milioane de dolari).

NSS a mai spus că alți ofițeri militari, fără nume și în funcție și pensionari, sunt anchetați în legătură cu cazul.

Tonoyan a ocupat funcția de ministru al apărării din 2018 până în 2020 și a fost demis la doar câteva zile după ce un acord intermediat de Rusia a încheiat șase săptămâni de lupte între Armenia și Azerbaidjan cu privire la regiunea Nagorno-Karabah, controlata de Armenia în ultimii aproape 30 de ani.

Galstian deține mai multe firme care au furnizat armament și muniție forțelor armate armene de mai mulți ani.

Războiul din Nagorno-Karabah s-a încheiat cu un acord de încetare a focului intermediat de Moscova în noiembrie anul trecut, care a dus la preluarea controlului enclavei de catre Azerbaijan si la instalarea de forte de mentinere a păcii ruse în Armenia, ca și de noi baze militare rusești în aceasta țara sud caucaziană.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG