Linkuri accesibilitate

Brazilia: președintele Bolsonaro ar putea fi acuzat de omucidere în masă


Protest la Sao Paolo împotriva politicii președintelui Bolsonaro, acuzat că nu a luat măsurile sanitare necesare pentru a proteja populația de pandemia de coronavirus, Brazilia, 2 octombrie 2021.

O comisie senatorială din Brazilia este pregătită să recomande ca președintele Jair Bolsonaro să fie acuzat de omucidere în masă, pentru că intenționat nu ar fi luat măsurile sanitare necesare odată cu izbucnirea pandemiei de coronavirus, provocând astfel moartea a sute de mii de oameni. Totul numai pentru a nu fi forțat să închidă economia țării.

Cotidianului New York Times a avut acces la extrase din acest raport care ar urma să fie făcut public în cursul săptămânii. Potrivit relatărilor, raportul recomandă, de asemenea, deschiderea de anchete penale împotriva a încă 69 de persoane, inclusiv trei dintre fiii lui Bolsonaro și numeroși actuali și foști oficiali guvernamentali.

Nu este deloc sigur că acest raport, întocmit de 11 parlamentari, dintre care 7 ai opoziției, va duce la vreo acuzație penală, având în vedere realitățile politice din Brazilia.

Președintele controlează camera inferioară a Parlamentului și are suficient sprijin în Senat pentru a bloca orice inițiativă.

Raportul a fost întocmit după o anchetă parlamentară de șase luni legată de modul cum au reacționat autoritățile la criza sanitară provocată de coronavirus.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG