Linkuri accesibilitate

Ce impact vor avea pentru Ucraina noile avioane F-16?


Avioane F-16 deasupra capitalei Poloniei, Varșovia, în timpul paradei desfășurate cu ocazia Zilei Independenței de pe 15 august 2023.
Avioane F-16 deasupra capitalei Poloniei, Varșovia, în timpul paradei desfășurate cu ocazia Zilei Independenței de pe 15 august 2023.

Fabricat în SUA, F-16 este emblematicul avion de luptă aflat timp de jumătate de secol în prima linie a forțelor aeriene din întreaga lume, dar mai ales a membrilor NATO. Primele avioane de acest tip, promise de țările occidentale, deja au ajuns în Ucraina.

Avioanele de luptă ar trebui să înceapă curând să efectueze ieșiri pe cerul Ucrainei și vor reprezenta un impuls extrem de necesar flotei actuale de avioane ucrainene. Majoritatea datează din era sovietică și sunt insuficiente pentru a contracara invazia la scară largă a Rusiei, scrie AP.

Președintele SUA, Joe Biden, a dat undă verde în august 2023 pentru desfășurarea în Ucraina a unor avioane F-16 folosite, deși Washingtonul nu va furniza niciun avion propriu. Peste 60 de astfel de avioane vor ajunge în Ucraina grație promisiunilor asumate de țări precum Belgia, Danemarca, Olanda și Norvegia.

F-16 este așteptat să sporească puterea militară a Ucrainei, în special prin modernizarea apărării sale aeriene. Analiștii susțin însă că acestea nu vor schimba singure cursul războiului, aflat la etapa în care câștigurile teritoriale ale Rusiei sunt mici, dar graduale și constante, observă SkyNews.

F-16 este construit de concernul american Lockheed Martin și a intrat în serviciu pentru prima dată în 1978.

Aceste avioane pot atinge viteze de până la 1.500 km/h și au o rază de acțiune de peste 3.200 de kilometri.

Ce aduc F-16 la „masa” eforturilor ucrainene

F-16 va avea probabil trei misiuni principale, spune Federico Borsari de la Centrul pentru analiza politicilor europene din Washington: să intercepteze rachetele și dronele rusești care au bombardat neîncetat Ucraina; să suprime sistemele de apărarea inamice; și să lovească pozițiile trupelor rusești și depozitele de muniții cu rachete aer-sol.

„Vor fi în măsură să afecteze o parte din dinamica (războiului - n.r.)”, spune Borsari.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, inspectează un avion F-16 alături de fostul premier olandez, Mark Rutte, la baza aeriană din Eindhoven, Olanda, 20 august 2023.
Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, inspectează un avion F-16 alături de fostul premier olandez, Mark Rutte, la baza aeriană din Eindhoven, Olanda, 20 august 2023.

Multe dintre informațiile privind desfășurarea avioanelor F-16 sunt ținute în secret, inclusiv cele referitoare la țintele care pot fi lovite și ce arme pot fi trimise la ținte cu aeronavele. Spre exemplu, F-16 poate transporta rachete de croazieră cu lansare aeriană Storm Shadow, furnizate de Regatul Unit, ce au o rază de acțiune de peste 250 de kilometri, putând lovi ținte din interiorul Rusiei.

De asemenea, ar putea primi rachete aer-aer cu rază lungă de acțiune ce ar amenința bombardiere și avioanele de luptă rusești. Radarele avansate ale avionului vor permite piloților ucraineni să localizeze ținte mai îndepărtate decât pot face cu MiG-29, Su-27 și Su-24.

Supremația aeriană este o parte esențială a campaniei terestre a unui război, deoarece avioanele oferă acoperirea necesară trupelor. Însă în cazul Ucrainei, sprijinirea mișcărilor trupelor ucrainene pe linia frontului prin atacuri la sol poate fi prea riscantă pentru F-16, având în vedere sistemele sofisticate de apărare aeriană a Rusiei.

Cel mult, avioanele de vânătoare ar putea avea un efect psihologic asupra piloților ruși și ar putea ridica moralul ucrainenilor care luptă împotriva forțelor Kremlinului.

Care sunt provocările pentru Ucraina?

Marina Miron, de la Departamentul de Studii de Apărare de la King's College din Londra, enumeră o listă lungă de provocări pe care F-16 le vor aduce Ucrainei.

În primul rând, pregătirea de aproximativ nouă luni în SUA și Europa pentru piloții ucraineni a reprezentat un curs intensiv în comparație cu cursul obișnuit de trei ani pentru piloții occidentali, în ceea ce Miron numește „o mașinărie foarte complexă”. Asta va însemna, în unele cazuri, limitări ale performanței lor.

Multe din avioanele folosite în prezent de piloții ucraineni sunt din era sovietică, cum ar fi avionul Su-25.
Multe din avioanele folosite în prezent de piloții ucraineni sunt din era sovietică, cum ar fi avionul Su-25.

F-16 necesită, de asemenea, un număr mare de personal de sprijin, cum ar fi ingineri de întreținere calificați, încărcători de muniție, analiști de informații și echipaje de urgență.

Ucraina mai trebuie să creeze o rețea de stații radar, hangare consolidate, o rezervă de piese de schimb și sisteme de realimentare. Aerodromurile de calitate sunt, de asemenea, o necesitate, deoarece admisia de aer a F-16 este aproape de asfalt și există riscul de a aspira resturi și murdărie în motor.

„Trebuie rezolvate atât de multe probleme complexe”, spune Miron.

Piloții ucraineni care nu au experiență de luptă pe F-16 ar putea să se ferească să se angajeze în lupte libere.

Cum va reacționa Rusia

Președintele rus, Vladimir Putin, ar savura imaginile pe care i le-ar aduce distrugerea avioanelor F-16 din țările NATO. Forțele Kremlinului vor încerca probabil să distrugă F-16 la sol cu rachete cu rază lungă de acțiune. Acestea au țintit deja numărul limitat de aerodromuri adecvate din Ucraina.

Potrivit analiștilor, ucrainenii vor trebui să parcheze avioanele F-16 în hangare întărite, să le disperseze între diferite locații, să staționeze avioane-model de momeală și să fie pregătiți să decoleze rapid în cazul unui avertisment de raid aerian.

Ucraina a spus anterior că ar putea păstra unele dintre avioanele de luptă în baze militare străine pentru a le proteja de atacuri rusești. Acest lucru a determinat un răspuns dur din partea lui Putin, care a avertizat că orice bază aeriană occidentală care găzduiește avioanele de luptă ucrainene ar fi o „țintă legitimă” pentru forțele Kremlinului.

Oficialii SUA au spus însă că avioanele F-16 vor avea baza în Ucraina.

În aer, avioanele F-16 ucrainene se vor confrunta cu sistemele de rachete sol-aer mobile S-300 și S-400 ale Rusiei, care pot viza mai multe aeronave în același timp. Armata rusă dispune, de asemenea, de câteva sute de avioane de luptă operaționale, precum și de radare sofisticate de supraveghere aeriană.

Una din cele mai mari amenințări la adresa F-16 va fi avionul de luptă Su-35, spune Borsari de la CEPA. Acesta are un radar cu rază lungă de acțiune care îi permite să urmărească și să atace până la opt ținte în același timp, într-o zonă largă.

Chiar și așa, rușii sunt conștienți că se vor confrunta cu un avion mai performant decât au întâlnit până acum în război și probabil vor adopta o abordare mai prudentă.

Cum le va proteja Ucraina

Deși forțele ruse vor încerca să lovească avioanele F-16 în bazele aeriene în care acestea se află, Ucraina dispune de sisteme de apărare solide pentru a proteja avioanele de luptă împotriva unor astfel de atacuri, spune expertul ucrainean în aviație, Anatolii Hrapcinski.

Ucraina are capacități robuste „de a-și proteja aerodromurile cu defensive antiaeriene pentru a devia atacurile (rusești - n.r.)”, a spus Hrapcinski pentru AP. „În tot acest timp de când Rusia a invadat Ucraina, a încercat în mod activ să lovească aerodromurile ucrainene, dar (tentativele) au fost oarecum nereușite”.

Hrapcinski a declarat că avioanele F-16 vor crește în mod semnificativ capacitățile Forțelor Aeriene ale Ucrainei de a proteja spațiul aerian al țării de atacurile rusești și vor mări raza de acțiune cu care Ucraina poate lovi ținte strategice din Rusia.

„Odată cu achiziționarea avioanelor F-16, vom putea rezolva o serie de probleme care afectează în prezent Ucraina. Acestea includ: atacurile masive cu rachete ale Rusiei, utilizarea de bombe aeriene ghidate și desfășurarea de instalații S-300 în regiunile de frontieră Sumî și Harkiv”, a spus Hrapcinski. „Vorbind despre primirea de avioane F-16, în opinia mea, acest lucru va ajuta în mod semnificativ Ucraina să facă față agresiunii rusești care are loc acum”.

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te

  • 16x9 Image

    Cristian Bolotnicov

    Sunt istoric devenit jurnalist cu timpul. Între 2021 și 2023, am lucrat ca reporter la Agora.md, acoperind teme de politică internă și externă, justiție și tehnologie. În prezent, sunt bursier în cadrul programului Vaclav Havel al Europei Libere.

XS
SM
MD
LG