Linkuri accesibilitate

Ce poate pretinde Chișinăul de la noul contract cu Gazprom?


Un muncitor de la serviciul gaze făcând verificări. Regiunea Ivanovo, Federaţia Rusă
Un muncitor de la serviciul gaze făcând verificări. Regiunea Ivanovo, Federaţia Rusă

Discuțiile curente despre prețul de import al gazelor naturale au loc pe fundalul unei scumpiri bruște, cu 30 la sută, a importurilor începând cu primul semestru al anului în curs.

Abia revenit dintr-o nouă vizită la Moscova, președintele Igor Dodon a anunțat că va merge încă într-una, la 7 septembrie, când va discuta cu însuși președintele Vladimir Putin subiectul gazelor rusești – deja abordat de Dodon în ultima vizită în capitala rusă, cu șeful Gazprom și cu vicepremierul Dmitri Kozak. În declarațiile sale publice, Dodon sugerează mereu că momentul politic este prielnic pentru tranșarea unor dispute comerciale îndelungate cu Moscova. Cât de îndreptățit este optimismul?

Ce poate pretinde Chișinăul de la noul contract cu Gazprom?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:47 0:00
Link direct



În comunicările sale de pe Facebook publicate în timpul aflării la Moscova, Igor Dodon a transmis acasă mesaje ce conţineau o anumită contradicţie. O data, după discuţia cu vicepremierul rus, Dmitri Kozak, Dodon a scris că a discutat cu el despre cum s-ar putea evita o scumpire a gazelor naturale livrate Chişinăului, iar ulterior, urmare a întrevederii cu președintele Consiliului de Administrare al „Gazprom”, Alexei Miller, preşedintele a menţionat că în discuţie ar fi fost nu prevenirea scumpirii, ci mai mult, un discount la preţul de import, fără a preciza mărimea acestei reduceri.

Vadim Brînzan, ministrul economiei şi infrastructurii în Guvernul Maiei Sandu, care l-a însoţit pe Igor Dodon la Moscova, nu a făcut vreo precizare pe marginea discuţiilor purtate în capitala rusă. Solicitat de noi, el doar ne-a transmis printr-un purtător de cuvânt că va face publice detaliile pe care i le-am cerut după ce va întreprinde o vizită şi la Bruxelles, unde ar avea de gând la fel să discute probleme energetice.


În mediile de experţi se presupune însă că Chişinăul ar dori să obţină excluderea din formula după care Gazprom-ul îi calculează R. Moldova preţul gazelor a unei poziţii tarifare – aşa numitul tarif de export - care, dacă ar fi eliminat, ar genera o ieftinire cu aproximativ 30 la sută.

Însă Victor Parlicov, un fost director al ANRE, acum expert în energetică, găseşte puţin probabilă posibilitatea ca Chişinăul să reuşească să convingă Gazprom-ul.

Gazprom nu va da pur şi simplu o astfel de reducere...
Victor Parlicov


„Preţul include o taxă de export de 30 la sută şi, din câte înţeleg, subiectul de negocieri e anume acesta: excluderea din preţ a acestei taxe, pentru amortizarea şocului tarifar care inevitabil s-ar întâmpla dacă nu se ieftineşte acum gazul. Dar eu sunt absolut sigur că dacă noi şi vom obţine o astfel de reducere, asta va veni pe fondul unei concesii politice. Gazprom nu va da pur şi simplu o astfel de reducere.”

Discuţiile curente despre preţul de import al gazelor naturale au loc pe fundalul unei scumpiri bruşte, cu 30 la sută, a importurilor începând cu primul semestru al anului în curs, neurmate însă şi de o scumpire pe interior a tarifelor, situaţie criticată de experţi ca fiind determinată de considerente politice. Tratativele au loc, de asemenea, în perspectiva expirării concomitente, la sfârşit de an, a mai multor contracte cu Gazprom vizând R. Moldova, începând cu cel legat de furnizarea de gaze şi încheind cu cele privind tranzitul moldovenesc, dar şi pe fondalul amenințării Rusiei că va întrerupe de la 1 ianuarie 2019 tranzitul gazelor prin Ucraina, ceea ce la fel poate afecta și R. Moldova.


Victor Parlicov crede că ţinta cea mai importantă ce ar trebui să fie urmărită de autorităţile de la Chişinău, în perspectiva renegocierii acordului de livrare de gaze, e separarea contractelor pentru malul drept şi malul stâng al Nistrului, iar în paralel cu aceasta – diversificarea căilor de acces a gazelor ruse către teritoriul moldovenesc, obiectiv pentru atingerea căruia R. Moldova ar avea cel puţin trei opţiuni, toate însă aflate deocamdată în faze incipiente de elaborare.

Previous Next

XS
SM
MD
LG