Linkuri accesibilitate

Democrații americani au dat în judecată Rusia, campania lui Trump și WikiLeaks...


Paul Manafort, șeful campaniei electorale a lui Donald Trump, vorbind la un eveniment organizat laTrump SoHo Hotel, New York, 22 iunie 2016.

.... pentru că au prejudiciat campania prezidențială din 2016 și l-au favorizat pe candidatul republican.

Acțiunea a fost deschisă la un tribunal din Manhattan. Președintele Comitetului Național Democrat Tom Perez afirmă într-un comunicat că Rusia a lansat un atac asupra democrației americane și că a găsit in campania electorala a lui Donald Trump „un partaner activ și doritor”.

În acțiunea la tribunal se detaliează situația atacurilor cibernetice asupra Comitetului National Democrat, și episoadele în care persoane din campania electorala a lui Donald Trump ar fi spus că Rusia deține informații ce ar putea fi folosite împotriva candidatei democrate Hillary Clinton.

Acțiunea nu il numeste pe Donald Trump drept parte, dar îi implică pe importanți consilieri ai campaniei lui electorale, între care fiul său Donald Trump JR, ginerele său Jared Kushner, fostul său director de campanie Paul Manafort și adjunctul acestuia Rick Gates.

Donald Trump a negat în permanență că ar fi existat vreo înțelegere secretă între echipa sa de campanie electorală și Rusia.

Autoritățile ruse au negat și ele implicarea în campania electorală americană.

Casa Albă nu a comentat informația pînă la această oră. (OS)

Opinia dvs.

Arată comentarii

XS
SM
MD
LG