Linkuri accesibilitate

Covid-19: Elevii revin la școală după o vacanță prelungită. Sunt interzise petrecerile


Luni, 8 noiembrie, se încheie vacanța de toamnă prelungită pentru elevii din zonele care se află sub cod roșu epidemiologic. Au fost afectate 422 de instituții de învățământ, din Chișinău. Bălți și UTA Găgăuzia.

În universităţi şi colegii se va continua studiul online, până când Comisia excepţională pentru sănătate publică va lua o altă decizie.

În toată țara, starea de urgență în sănătate publică este în vigoare până pe 30 noiembrie 2021.

Tot de luni, 8 noiembrie, „se sistează organizarea și desfășurarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese de pomenire, mese festive)” în zonele aflate sub cod roșu sanitar. Conform celor mai recente date publicate de ANSP, municipiile Chișinău și Bălți, precum și raioanele Dondușeni, Anenii Noi și Basarabeasca, dar și raioanele din stânga Nistrului, rămân în scenariul roșu.

Și în România, de luni, 8 noiembrie, numai 68% dintre şcoli încep cursurile cu prezenţă fizică, pe primele locuri aflându-se judeţele Dolj, Vâlcea şi Dâmboviţa, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, citat de G4media.

Sorin Cîmpeanu a declarat, sâmbătă, la postul B1 Tv, că acest criteriu, ca 60% din personalul din învăţământ să fie vaccinat pentru reluarea cursurilor cu prezenţa fizică a elevilor, este o formulă de compromis cu multe neajunsuri. În urmă cu o săptămână, 54% dintre școli aveau o rată de vaccinare în rândul personalului de peste 60%.

Mai multe pe: romania.europalibera.org

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG