Linkuri accesibilitate

La maratonul de solidaritate cu deținuții politici ruși s-au strâns 34,5 milioane de ruble


Aleksei Navalnîi, cel mai cunoscut deținut politic din Rusia, își petrece cea mai mare parte a timpului într-o celulă de izolare de 2,5 pe 3 metri. Susținătorii lui Aleksei Navalny au creat o expoziție itinerantă cu o machetă a celulei

Presa independentă rusă a strâns, în timpul maratonului de solidaritate cu deținuții politici și cu rușii care se opun războiului, 34,5 milioane de ruble (415 mii de dolari) după cum relatează postul de televiziune Dojdi (Ploaia).

La acțiune au participat canalele Dojdi (Ploaia), Mediazona, Medusa, The Insider, Holod, Slujba poderjki (Reportaje esențiale), Populiarnia Politika (Politica populară) și Hodorkovski LIVE. Maratonul a început la ora 9:00 și s-a desfășurat până la ora 22:00.

În prezent, după cum informează OVD-Info, în Rusia sunt 553 de persoane considerate prizonieri politici.

Donațiile colectate în timpul maratonului vor fi direcționate către avocați și asistență juridică, precum și către asistența specifică pentru deținuții politici și familiile acestora. Trimiterea de bani a fost posibilă cu ajutorul codului QR de pe ecran.

În primele patru ore, s-au putut trimite bani pentru sprijinirea deținuților politici de pe cardurile rusești. Cu toate acestea, donațiile au fost blocate după ce Konstantin Pridibailo, un angajat al postului de televiziune de stat RT a sesizat instituțiile statului. El spune că, după ce a văzut că „teroriștii colectează bani prin intermediul unui serviciu rusesc”, a găsit proprietarii acestuia și le-a scris.

Organizatorii acțiunii au declarat că, deși „autoritățile ruse încearcă să convingă pe toată lumea că toată Rusia susține invazia Ucrainei, noi știm că nu este așa”.

XS
SM
MD
LG