Linkuri accesibilitate

Laboratorul social | Frica noastră cea de toate zilele


Psihoterapeuta Parascovia Topadă-Coroi și jurnalista Europei Libere Victoria Coroban.
Psihoterapeuta Parascovia Topadă-Coroi și jurnalista Europei Libere Victoria Coroban.

În ultimii ani am avut mai multe motive să trăim sentimente de frică.  Frica de necunoscut, atunci când a început pandemia. Frica de boală și de moarte. Nesiguranța zilei de mâine. Iar începutul războiul din Ucraina a generat și mai multe motive ca să trăim sentimente de frică și neliniște. 

În astfel de situații trăim cu toții aceleași frici sau fiecare le are pe ale sale? De ce depinde felul în care facem față propriilor frici?

Frica noastră cea de toate zilele
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:29:58 0:00

În acest episod al podcastului „Laboratorul social”, Victoria Coroban împreună cu psihoterapeuta Parascovia Topadă-Coroi despică frica-n patru și ne explică:

  • când frică ne este de folos și când nu ne mai ajută;
  • care este deosebirea dintre frică și anxietate;
  • cum putem să ne gestionăm fricile în situații de criză generalizată și cum putem învăța să nu ne fie frică de propria frică;
  • de ce trebuie să lăsăm copiii să se joace de-a războiul;
  • cum ne ajutăm pe noi și cum îi ajutăm pe alții.

„Laboratorul social”poate fi găsit și pe Apple Podcasts, Google Podcasts și YouTube. Peste hotare, podcastul este accesibil și pe Spotify.

  • 16x9 Image

    Victoria Coroban

    Îmi place să observ oamenii, procesele și fenomenele din societate. Primele emisiuni radio în direct le-am realizat la vârsta de 15 ani la Nisporeni. După ce am absolvit facultatea de jurnalism la Universitatea din București am lucrat în producție de film și management cultural. În 2011 am revenit în radio odată cu lansarea Radio România Chișinău, unde am făcut emisiuni pe subiecte sociale. Din noiembrie 2022 realizez podcastul „Laboratorul social” la Europa Liberă. 

XS
SM
MD
LG