Linkuri accesibilitate

Macron îi critică din nou în termeni duri pe cei care refuză să se vaccineze


Emmanuel Macron

Președintele francez Emmanuel Macron a spus vineri că își asumă pe deplin remarcile controversate făcute săptămâna aceasta că vrea să-i „enerveze” pe cei nevaccinați împotriva COVID-19 până ce vor accepta să se vaccineze.

Limbajul neacademic și atitudinea dură a lui Macron au făcut valuri în presa franceză și în tabăra opoziției, întârziind chiar dezbaterea din camera inferioară a parlamentului asupra legii privitoare la „pașaportul vaccinării”. „Unii poate se supără că vorbesc fără ocolișuri, dar îmi mențin (remarcile). Sunt nemulțumit de situația în care ne aflăm, în țară, acolo trebuie căutate adevăratele divergențe”, a spus Macron vineri, la o conferință de presă, la Paris.

Zilele trecute, într-un interviu cu cotidianul Le Parisien, Macron spusese: „În ce-i privește pe nevaccinați, chiar că vreau să îi enervez” cu măsuri restrictive noi.

În declarațiile de vineri, Macron a repetat, de asemenea, alt pasaj controversat din același interviu, anume că „oamenii iresponsabili nu mai sunt cetățeni”.

Vineri, Macron a spus, în aceeași notă: „A fi cetățean presupune drepturi și obligații, iar obligațiile au întâietate”. Macron a condamnat din nou și „ideea despre libertate vânturată de unii concetățeni, anume că sunt liberi să nu se vaccineze, căci libertatea se termină acolo unde pui viața altora în pericol”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG