Linkuri accesibilitate

Președinta Maia Sandu: R. Moldova contează pe sprijinul Germaniei în procesul de realizare a agendei europene


Președinta Maia Sandu (s) și omologul său german Frank-Walter Steinmeier (d), 29 septembrie, 2021

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a declarat în briefingul comun cu omologul său german, Frank-Walter Steinmeier, că Moldova contează pe sprijinul Germaniei în contextul realizării agendei sale europene.

„Țara noastră este pregătită să avanseze în îndeplinirea angajamentelor sale față de Bruxelles și dorește să avanseze și în Agenda de Asociere și integrare cu Uniunea Europeană. Susținerea Berlinului în aceste procese este foarte importantă pentru noi”, a declarat Maia Sandu.

Potrivit președintei, Moldova își dorește să aprofundeze și colaborarea în cadrul Parteneriatului Estic, dar și în alte formule de cooperare acceptate de Bruxelles și Chișinău. „Sper că Germania va fi alături de Moldova și în acest demers”, a declarat Maia Sandu.

Maia Sandu a mai spus că Moldova trebuie să devină „o țară pașnică și prosperă, o oază de stabilitate în regiune și un partener de încredere pentru Germania și pentru UE.” O declarație asemănătoare cu cea pe care a facut-o recent și la Adunarea generală ONU.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG