Linkuri accesibilitate

PAS acuzat de „trădare” şi cârdășie cu socialiștii (FOTO/ VIDEO)


Un protest organizat de persoane ce se declară unioniste şi de combatanţi în războiul de pe Nistru.

Joi după-amiază, a avut loc un protest la sediul formațiunii conduse de Maia Sandu împotriva a ceea ce demonstranții numeau „trădare”.

Protestul a fost organizat de câţiva activişti unionişti şi un grup de combatanţi în războiul de pe Nistru. Ei au reproşat PAS că şi-ar fi trădat alegătorii acceptând să o voteze pe lidera PSRM, Zinaida Greceanîi, în funcţia de preşedinte al Parlamentului.

Printre cei mai vocali a fost colonelul în rezervă Ghenadie Cosovan, fost viceministru de interne:

„Ceea ce faceţi Dvs. este o tradare a votanţilor, deoarece v-au votat forţele pro-europene şi unioniste. Nu v-au votat Putin, Rogozin şi Kozak. Pentru noi este o ofensă când Dvs. vreţi să faceţi coaliţie cu cei care au dat în noi cu tancurile. Vă zicem nu pactului ruşinos Kozak-Dodon, care a fost implementat de PAS cu DA.”

Manifestaţia s-a transformat într-o gâlceavă când mai mulţi deputaţi ai fracţiunii PAS şi membri ai formaţiunii au încercat să discute cu protestatarii.

- „Voi sunteţi reprezentanţii lui Plahotniuc şi mergeţi acolo unde vă este locul.”

- „Eu nu sunt cu nimeni”.

- „Tu eşti cu dracu, ai venit aici şi faci gălăgie”.

- „Nu ne provoca”.

Protest împotriva unui alianțe între Blocul ACUM şi PSRM
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:46 0:00

- „De ce nu potestaţi în faţa PD sau PSRM?”

- „Voi aţi înţeles ce vor ei (ACUM) să facă? Să scape de Plahotniuc.”

- „Dar tu cu Dodon vrei, care a pus flori la separatiști.”

Vicepreşedinta PAS, Liliana Nicolăescu Onofrei, a încercat să justifice decizia Blocului ACUM, dar a fost bruiată de protestatari.

„Dacă nu vreţi să ne ascultaţi e altă problemă. Trebuie să înţelegeţi de ce am luat această decizie. Alegerile anticipate în acest moment nu sunt o soluţie. E o problemă foarte mare şi asta ar înseamna să fie încă o dată consolidate toate structurile care acum îl sprijină pe Plahotniuc. De aceea noi, Blocul ACUM, facem tot posibilul pentru ca ceea ce îşi doreşte Plahotniuc să nu se întâmple.”

Onofrei a negat că e vorba despre o coaliţie cu PSRM. Ea a spus că e o încercare de a debloca situaţia cu condiţia că deputații socialiști să semneze o declarație publică prin care se angajează să voteze pachetul de legi pe care autorii le definesc drept acte normative de dezoligarhizare a statului, propus de Blocul ACUM, și să aprobe un Guvern al Blocului ACUM, condus de lidera PAS, Maia Sandu.

Deputatul PAS, Igor Grosu, a calificat manifestația drept o provocare pusă la cale de Partidul Democrat, care a anunțat manifestații ample până duminică rezervându-și PMAN, scuarul Parlamentului şi al Președinției. Nu se ştie deocamdată când vor avea loc manifestațiile democraţilor, care urmau să înceapă azi. Deputaţii PAS spun însă că democraţii şi-ar mobiliza susţinătorii din teritoriu ca să vină într-un număr cât mai mare în capitală.

Anterior democraţii au respins informaţiile apărute inclusiv în presă precum că ar obliga primăriile şi managerii întreprinderilor de stat să aducă lumea la protest.

Previous Next

XS
SM
MD
LG