Linkuri accesibilitate

În România, PSD nu vede motiv pentru o eventuală scoatere în afara legii a partidului AUR


George Simion și Claudiu Târziu, liderii AUR (foto arhivă, București, 14 aprilie 2021).

Liderul Partidului Social Democrat de guvernământ din România, Marcel Ciolacu, a declarat, marți seară, că liderii Alianței pentru Unirea Românilor trebuie să lămurească ce au vrut să spună prin comunicatul transmis în care susțineau că Holocaustul este ”o temă minoră” dar a exclus posibilitatea ca partidul AUR să fie scos în afara legii pentru negarea Holocaustului. „Și noi am fost numiți ciuma roșie” a declarat Ciolacul într-o discuție televizată.

Recent, copreședintele AUR, Claudiu Târziu a deplâns faptul că în ultimii ani elevii nu mai primesc ceea ce el numește o „educație clasică”. Declarația pornește de la faptul că începând cu anul școlar 2023-2024 intră în vigoare Legea privind unele măsuri pentru studierea istoriei evreilor şi a Holocaustului (Legea 276/2021),lege promulgată de președintele Klaus Iohannis acum o lună și jumătate.

Ambasada Israelului și Institutul „Elie Wiesel” au condamnat derapajele AUR care consideră că studierea Holocaustului este o „temă minoră”. Ambasadorul Israelului în România, David Saranga, a condamnat „afirmațiile jignitoare” ale AUR, care „minimizează tragedia Holocaustului” și care califică genocidul din timpul Holocaustului drept o „temă minoră” de abordat în sistemul educațional din România.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG