Linkuri accesibilitate

Plățile compensatorii pentru șomaj tehnic s-ar putea face direct către beneficiari, spune ministrul Sergiu Gaibu


Ministrul economiei Sergiu Gaibu

Plățile compensatorii pentru cei care ajung la șomaj tehnic s-ar putea face direct către beneficiari, prin Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), a declarat joi, 7 octombrie, Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, într-un interviu cu Europa Liberă.

„Câteodată, problema nu e atât în resursele financiare – da, e și asta e o problemă, evident, - dar și în mecanismele prin care acești bani sunt redistribuiți. Și iată aici noi am gândit modelul acesta în care agentul economic care vine să depună cererea către ANOFM, pentru șomajul tehnic, și să indice persoanele pe care le pune în șomaj tehnic iar agenția, respectiv, să facă compensările direct către persoanele date centralizat. Respectiv, simplificăm procedura”.

Despre o amendare a Codului Muncii vorbise deja premiera Natalia Gavrilița, dar toate aceste modificări propune de guvern trebuie negociate și cu Fondul Monetar Internațional și alți donatori externe, a explicat Ministrul Economiei: „Noi mai mult ne gândim, inclusiv, la mecanismele acestea de a ajunge cât mai rapid resursele către agenți economici, și am întâlnit și înțelegere din partea Fondului Monetar Internațional”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG