Linkuri accesibilitate

Podcastul Reporterii | Cum ne putem informa până la alegeri (și după) cu ajutorul LocalGov-robot


În acest episod din „Reporterii”, anunțăm cu bucurie că, după șapte luni de muncă, a fost lansată chat-botul de Telegram LocalGov-robot. Dezvoltat în urma unui hackathon al Europei Libere, este capabil să caute rapid cu cuvinte-cheie în peste un milion de acte ale primăriilor.

Cum ne putem informa până la alegeri (și după) cu ajutorul LocalGov-robot
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:33:06 0:00

Este un episod actualizat și împrospătat, după o versiune timpurie difuzată în luna august și intitulată „Inteligența artificială în sprijinul jurnaliștilor și publicului larg înainte de alegerile locale”.

Atunci, explicam împreună cu Cristina Straton, editoarea digitală șefă a Europei Libere, cum am ajuns să sprijinim ideea unui asemenea chat-bot, despre care am aflat prima dată în luna aprilie la hackathonul nostru „Hackum ori niciodată”, iar împreună cu autorii ideii, Constantin Copăceanu și Alex Buretz – la ce este bun și ce problemă trebuie să rezolve chat-botul. În episodul de acum ne oprim mai mult la cum funcționează.

Lansat public la 9 octombrie, botul este disponibil pe platforma de mesagerie Telegram și lucrează ca un motor de căutare în baza cuvintelor-cheie în documentele publicate de autoritățile locale.

Cu un episod nou în fiecare luni, „Reporterii” este un podcast în care relatăm pentru ascultătorii noștri - cei care ne ascultă în mașină, în căști în transportul public sau acasă, înainte de culcare – la ce proiecte lucrează reporterii Europei Libere pentru site-ul nostru, pentru paginile noastre de Facebook și Instagram, pentru canalul de YouTube. Vă puteți abona la podcast pe platformele Apple Podcast, Google Podcast, pe YouTube, iar ascultătorii din străinătate îl pot găsi și pe Spotify. Audiție plăcută!
  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG