Linkuri accesibilitate

Rata vaccinării anti Covid-19 stagnează, sub 900 de vaccinări în ultimele 24 de ore


Chișinău: vaccinare contra unui voucher de 500 de lei
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:45 0:00

Chișinău: vaccinare contra unui voucher de 500 de lei

Rata vaccinării anti Covid-19 stagnează în R. Moldova deși în weekend, la Chișinău s-a încercat și un maraton al vaccinării contra unui voucher unic de 500 de lei – oferite de mai multe restaurante care speră ca vaccinarea să evite impunerea unor noi măsuri sanitare drastice.

Ministerul Sănătății anunță că în ultimele 24 de ore au fost administrate 855 de doze de vaccin, dintre care 658 de persoane au primit prima doză.

La maratonul de vaccinare „Fii în siguranță! Vaccinează-te împotriva COVID-19!", desfășurat pe 13-14 noiembrie la Chisinpu, s-au vaccinat 288 de persoane.

Rata vaccinării cu schema completă rămâne sub 30% în R. Moldova, față de o medie de aproape 70% în Uniunea Europeană sau de aproape 40% în România vecină. La Chișinău, rata vaccinării este de 39%, potrivit autorităților locale.

Tot Ministerul Sănătății informează că numărul cazurilor noi de Covid-19 este în scădere pentru a treia săptămână la rând în Rep. Moldova, însă cel al deceselor asociate acestei maladii continuă să crească alarmant.

În ultimele șapte zile s-au înregistrat 396 de cazuri de deces, cu 87 mai multe decât săptămâna precedentă (+28%), conform datelor Ministerului Sănătății. Creșterea numărului de decese săptămâna trecută a fost explicată de autorități prin faptul că unele decese care s-ar fi produs anterior, ar fi fost înregistrate abia acum, însă, Ministerul nu a dat o cifră exactă a cazurilor neraportate la timp.

Epidemiologii de la Tiraspol spun că numărul de îmbolnăviri de Covid-19 este în creștere în regiune, iar prognozele nu sunt favorabile. În fiecare zi în stânga Nistrului sunt înregistrate între 450 și 500 de noi cazuri, la o populație de puțin peste 300.000 de locuitori, iar ritmul vaccinării este foarte lent – până acum s-au vaccinat doar 24 la sută din populația regiunii.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG