Linkuri accesibilitate

Relaxarea carantinei în Bulgaria


Un parc închis la Sofia
Un parc închis la Sofia

În Bulgaria printr-un ordin al Ministrului Sănătății s-a renunțat la o parte din măsurile antiepidemice.

Numărul celor infectați cu noul coronavirus în Bulgaria a crescut în ultima zi cu numai 21, ajungând la 1632. Peste jumătate se află la Sofia. În spitale sunt internate 321 persoane, dintre care 40 la terapie intensivă.

Relaxarea carantinei în Bulgaria
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:55 0:00



Slăbirea carantinei este motivată prin situația stabilă, scăderea numărului de infectați pe fundalul creșterii testelor – până acum aproape 7000 la 1 milion de locuitori sau chiar mai mare de 9 000 având în vedere că aproape 2 din cele 7 milioane de bulgari nu se află în țara.


Măștile de protecție vor rămâne obligatorii numai în spații închise – magazine, farmacii, bănci, societăți de asigurare. Începând de duminică cu respectarea distanței sociale pot fi vizitate parcurile naționale, inclusiv munții Vitoșa în apropierea Sofiei, Pirin și Rila. Nu vor circula însă liniile de autobuz spre aceste parcuri.

Au fost liberalizate condițiile pentru vizite în parcurile din orașe renunțându-se la mișcarea într-un singur sens. Au fost deschise mai multe intrări.

Statul major anticriză a renunțat la tradiționalele conferințe de presă zilnice pe motiv că o parte din cetățeni consideră modul de prezentare a informației dăunător pentru sănătatea psihică.

Guvernul a decis deschiderea suprafețelor în aer liber ale restaurantelor și cofetariilor cu respectarea regulilor antiepidemice.

Vor putea fi practicate sporturile individuale în aer liber, tenisul și înotul în bazine. Au fost redeschise școlile de șoferi.

Începând de 6 mai nu vor mai funcționa punctele de control la intrările în centrele județene și va fi normalizată circulația automobilistică.

O cerere în acest sens a formulat Asociația medicilor.


Noile măsuri de liberalizare a carantinei au fost anunțate de primul ministru Boiko Borisov care a avertizat că se va respecta în continuare distanța fizică. Va continua dezinfectarea periodică a locurilor publice și a mijloacelor de transport.

„De la stare de urgență trecem la stare de urgență sanitară”, a declarat primul ministru. „Ne vom învăța să trăim cu coronavirus. Pe primul loc va fi securitatea cetățenilor.”

Borisov a anunțat că guvernul va amâna cu o săptămână – două deschiderea gradinițelor și școlilor.

Previous Next

XS
SM
MD
LG