Procuratura Anticorupție (PA) anunță că a efectuat mai multe percheziții în comun cu ofițerii Inspectoratului Național de Investigații în cadrul unei cauze penale privind finanțarea ilegală a partidelor politice, a grupurilor de inițiativă și a concurenților electorali.
Poliția a reținut opt cetățeni ucraineni care ar fi obținut, prin înșelăciune, circa trei milioane de lei de la militari ucraineni pentru cumpărarea mașinilor de teren, propuse spre vânzare pe internet.
Doi inspectori ai Centrului de Sănătate Publică Chișinău sunt bănuiți de pretinderea și primirea mijloacelor financiare de la agenți economici pentru obținerea autorizațiilor sanitare. Aceștia sunt cercetați într-un dosar de corupere pasivă.
Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, a demis conducerea Inspectoratului General pentru Migrație (IGM) după ce o anchetă a Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) a relevat mai multe nereguli în cadrul instituției și în cazul cetățeanului turc asasinat la 10 iulie.
Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a obligat-o pe deputata Marina Tauber, afiliată deputatului fugar Ilan Șor, să nu părăsească R. Moldova timp de 60 de zile.
12 persoane au fost reținute în Chișinău într-o operațiune comună a autorităților din R. Moldova și România, cu concursul Europol și Eurojust. Suspecții ar fi înșelat sute de români, luându-le din conturi de peste 3 milioane de euro, se spune în comunicate simultane difuzate pe 8 august.
Fostul lider al Partidului Popular Creștin Democrat (PPCD) și vicepremier din perioada comunistă, Iurie Roșca, a fost condamnat pentru trafic de influență vineri, 2 august, la 6 ani închisoare de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.
Șeful departamentului juridic al Parlamentului, Ion Creangă, bănuit de trădare de patrie și complot, a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luată vineri, 2 august, de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.
Procuratura pentru Combaterea Criminalității și Cauze Speciale (PCCOCS) a anunțat miercuri, 31 iulie, că a reținut doi funcționari din Parlament și din Poliția de Frontieră, în urma perchezițiilor desfășurate în dimineața zilei de miercuri, 31 iulie.
Parlamentul a modificat miercuri, 31 iulie, legislația privind azilul, fiind introduse noi prevederi care au ca scop depășirea problemelor depistate în urma evaluării procedurilor de extrădare cu implicarea cererilor de azil.
Ofițerii SIS desfășoară miercuri, 31 iulie, percheziții la Parlament. Potrivit SIS, acțiunile au loc într-o cauză penală sub conducerea procurorilor Procuraturii pentru Combaterea Criminalității și Cauze Speciale (PCCOCS).
Trei candidați la funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) și în Colegiul disciplinar al judecătorilor din partea societății civile au picat testul de evaluare al Comisiei Vetting, care și-a anunțat decizia pe 22 iulie.
Încarcă mai mult