În timp ce lumea urmărea cu atenție discuțiile menite să pună capăt invaziei de trei ani a Rusiei în Ucraina, două țări din Asia Centrală au cooperat discret pentru a da uitării o dispută de frontieră lungă și uneori sângeroasă.
Ungaria contestă din nou sancțiunile UE împotriva Rusiei, făcând presiuni pentru a elimina figuri-cheie de pe lista neagră, înaintea termenului limit. Având în vedere că și Slovacia se aliniază mai nou Budapestei, oficialii UE ar putea fi nevoiți să se străduiască să găsească un compromis.
Forțele ucrainene au observat de ceva timp că Rusia recurge la o tactică nouă: pentru a evita bruiajul împotriva dronelor pilotate de la distanță prin semnal radio, trimite în atac drone controlate prin fibră optică. Ucraina testează și ea drone cu fir, încercând se recupereze în fața Rusiei.
O mare companie de pariuri din Rusia anunța în luna ianuarie că organizează pentru clienții săi o loterie, iar marele premiu este un Rolls-Royce Cullinan.
Imaginile filmate cu o dronă deasupra cimitirelor militare din Ucraina dezvăluie amploarea numărului de morți din rândul militarilor în urma războiului din această țară. Guvernul ucrainean ține secret numărul oficial al victimelor, dar estimările sugerează că au murit zeci de mii de oameni.
Un diplomat rus rechemat de la Bruxelles în contextul unei operațiuni antispionaj desfășurate de autoritățile belgiene a fost nominalizat la conducerea misiunii din Belgrad a celei mai mari organizații europene din domeniul securității
Când a început războiul din Ucraina, Kazahstanul a organizat mai multe zboruri de urgență pentru a-și evacua cetățenii. Dar familia Darmenov a decis să rămână în Ucraina și să ajute poporul ucrainean în cele mai grele momente.
La 28 noiembrie, prim-ministrul georgian a anunțat că guvernul său va amâna negocierile de aderare la UE „până în 2028”, declanșând proteste care continuă în ultimele 100 de zile. Fotografii RFE/RL din Georgia, Dato Koridze și Mzia Saganelidze, au documentat manifestațiile încă din prima zi.
Procurorii ucraineni, experții juridici occidentali și jurnaliștii s-au străduit să adune, să documenteze și să catalogheze dovezi despre posibile crime de război rusești. După trei ani de la invazia totală a Moscovei, oficialii spun că probele sunt numeroase. Iată câteva din cele mai grave.
Ucraina a făcut pași importanți în eradicarea corupției, promovarea transparenței, raționalizarea sistemelor de achiziții publice și împuternicirea anchetatorilor. Activiștii mai cred că scandalurile în care este implicat acum Ministerul Apărării reprezintă, de fapt, un semn al progreselor viitoare.
Încarcă mai mult