Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Alexandru Lesco a fost escortat de un detasament de trupe speciale de la Tiraspol pana la bariera de la postul de graniceri instalat de administratia transnistreana la intrarea in orasul Tighina, unde a fost intampinat de sotia sa, Tatiana, si avocatul sau Alexandru Tanase, rudele altui detinut politic din “grupul Ilascu”, Tudor Petrov-Popa, si un grup de jurnalisti de la Chisinau.

Nici un oficial moldovean nu a fost prezent la fata locului, autoritatile de la Chisinau expediind dupa Alexandru Lesco numai o masina cu soferul acesteia, de care, insa, detinutul politic eliberat a refuzat sa se foloseasca.

Alexandru Lesco si sotia sa le-au multumit jurnalistilor care i-au intampinat la bariera de la Tighina. El a declarat, cu aceasta ocazie, ca a fost arestat si detinut ilegal, subliniind ca nu recunoaste existenta poporului transnistrean si a unor institutii care pretind ca l-ar reprezenta pe acesta. Potrivit propriilor sale afirmaţii, însă, el a fost declarat persona non-grata în Transnistria.

Alexandru Lesco a comunicat, de asemenea, ca a fost vizitat astazi dimineata de Andrei Ivantoc, insa nu cunoaste nimic despre soarta celuilalt camarad al sau, Tudor Petrov-Popa.

Partidul Popular Crestin Democrat (PPCD) a alelat la membrii si simpatizantii săi sa-l intalneasca pe Alexandru Lesco in fata casei ce-i aparţine, din sectorul Ciocana a Chisinaului.
XS
SM
MD
LG