Linkuri accesibilitate

Barometrul de opinie analizat de presă


Comuniștii s-ar pregăti să organizeze tulburări în caz de înfrîngere în alegeri (Timpul).


Ziarele de astăzi analizează rezultatele barometrului de opinie dat publicităţii ieri. Panorama îl critică. „Ne opros, a dopros”, scrie ziarul, ce din rusă s-ar traduce - interogatoriu, nu sondaj. Cetăţenii moldoveni se tem să spună adevărul sociologilor, continuă publicaţia, iar concluzia de bază pe care o trage ziarul din rezultatele propriuzise ale sondajului este următoarea – liberal-democraţii îi ajung din urmă pe comunişti, iar democraţii au căzut până aproape de raitingul liberalilor. Dacă e să credem acestui sondaj, precizează Panorama.

Un alt ziar, o altă concluzie – o şansă pentru cardinalii negri, scrie Moldavskie Vedomosti. Ziarul sugerează astfel că după ce sondajul a arătat că competitorii de bază şi-au întărit poziţiile şi se gândesc la coaliţii, asta nu ar fi altceva decât împărţirea sferelor de influenţă în business.

Ziarul Economist atrage atenţia la cifrele despre moldovenii care cred că mergem într-o direcţie greşită, 60,4%, pe când Timpul scoate în faţă următoarea concluzie – PCRM-ul se prăbuşeşte în sondaje.

Iar Moldova Suverană trece cu vederea sondajul, dar anunţă că PLDM-ul ar ameninţa cetăţenii cu un război civil în cazul în care comuniştii câştigă alegerile. Un alt titlu războinic din acest ziar – Jurnal TV cheamă populaţia să dea foc Moldovei. Puse la un loc cu un articol al unuia dintre ideologii PCRM, Zurab Todua, care scria recent că liberal-democraţii , nefiind siguri de victoria lor în alegeri, s-ar pregăti să repete evenimentele din aprilie, Constantin Tănase de la Timpul trage următoarea concluzie – este de fapt o provocare în stil KGB-ist, cu bătaie lungă, care nu poate fi lăsată fără atenţie. Ceea ce se poate deduce e că dacă pierd alegerile comuniştii ar putea să organizeze noi tulburări, pe care să le pună din nou în cârca Alianţei. Exact ca la 7 aprilie, crede Tănase.
XS
SM
MD
LG