Linkuri accesibilitate

La Chișinău se deschide Festivalul Internațional de Film Documentar „Cronograf”


La Chișinău începe Festivalul Internaţional de Film Documentar „Cronograf”. În programul celei de a 12-a ediții au fost selectate peste 70 de filme.

Programul din acest an cuprinde şi o secţiune de filme despre problemele cu care se confruntă societatea contemporană şi activismul civic din toată lumea. În total, vor fi proiectate nouă pelicule la această categorie numită: „Filmul ca motor al transformărilor sociale”. Documentarele au fost produse în Polonia, Canada, Spania, SUA, Franţa şi Moldova.

„Filmul ca motor al transformărilor sociale” este organizat de Culture.pl , în cadrul programului de dezvoltare şi cooperare culturală dintre Polonia şi ţările din Parteneriatul Estic. La ediţia din acest an vor participa disidentul Adam Michnik, redactor-şef al celui mai popular cotidian polonez „Gazeta Wzborcza”, şi Richard Pena, profesor de studii de film la Universitatea Columbia (SUA).

Cinefilii sunt invitaţi şi la atelierele de lucru, sesiunile de întrebări şi răspunsuri, care vor însoţi proiecţiile de film.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG