Linkuri accesibilitate

ONG-uri de media din R.Moldova au cerut MAI să ancheteze motivul pentru care unor jurnaliști din Rusia li s-a interzis intrarea în țară


O serie de organizații neguvernamentale de media din R.Moldova au cerut Ministerului de Interne să ancheteze motivul pentru care, din nou, unor jurnaliști din Rusia li s-a interzis intrarea în țară. În noaptea de luni spre marți, doi jurnaliști ruși de la canalul RTVI, care urmau să-i ia un interviu președintelui Igor Dodon, au fost întorși de pe aeroportul Chișinău de Poliția de Frontieră, care a argumentat că jurnaliștii nu și-au putut justifica scopul vizitei. Printre ONG-urile care au semnat apelul adresat Ministerului de Interne se numără Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociația Presei Electronice și Centrul de Investigații Jurnalistice, relatează portalul „Media Azi” al CJI.

Ultimul incident de pe aeroportul Chișinău a avut loc la doar câteva zile după ce ziarista Irada Zainalova, prezentatoarea principalului buletin de știri de la postul rusesc NTV, a fost împiedicată să intre în R. Moldova din motive similare, revenind însă după scurt timp cu o invitație scrisă de la președintele Igor Dodon.

XS
SM
MD
LG