Linkuri accesibilitate

Vladimir Putin pe cale de a obține oficial un al patrulea mandat prezidențial la alegerile din Rusia


Cu aproape 47% din voturi numărate, Vladimir Putin este pe cale de a obține oficial un al patrulea mandat prezidențial la conducerea Rusiei. Exist-polurile prezentate de două centre principale, inclusiv compania de stat VTsIOM, îl arată pe Putin cîștigător cu peste 73% din voturile exprimate.

Potrivit Comisiei electorale, pe locul al doilea s-ar fi situat candidatul comunist Pavel Grudinin cu 15,7% din voturi, urmat de ultranaționalistul Vladimir Jirinovski (6,9%), și jurnalista și moderatoarea TV Ksenia Sobciak (1,3%). Ceilalți patru candidați – liberalul Grigori Iavlinski, naționalistul Serghei Baburin, Maxim Suraikin, candidatul formațiunii „Comuniștii din Rusia” și candidatul de centru Boris Titov – ar fi adunat fiecare sub 1% din voturi.

Anunțul primelor rezultate preliminare s-a făcut pe fundalul relatărilor despre mii de violări ale reglementărilor electorale, înregistrate în întreaga Rusie. Participarea la vot ar fi în scădere semnificativă față de alegerile desfășurate din 1991 încoace, la un nivel situat la ceva mai mult de 63%.

XS
SM
MD
LG