Linkuri accesibilitate

Majoritatea parlamentară de la Chișinău a respins cererea opoziției de audiere a mai multor miniștri


Majoritatea parlamentară de la Chișinău a respins cererea opoziției de audiere a mai multor miniștri, a conducerii Procuraturii Anticorupție, CNA și a Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică. Solicitarea a vizat recuperarea banilor după devalizarea sistemului bancar, stabilirea tarifelor la gaze și energia electrică etc.

Deputatul PSRM, Vasile Bolea, citat de agenția de știri IPN, a afirmat că „au trecut deja patru ani de la jaful bancar și societatea vrea să cunoască cum a evoluat recuperarea fraudei”. Deși propunerea a fost susținută de deputații din Partidul Liberal, Partidul Liberal Democrat și cei din Partidul Socialiștilor, această nu a acumulat numărul necesar de voturi pentru a fi acceptată.

Legislatorii din partea PLDM au cerut audierea conducerii Centrului Național Anticorupție cu privire la raportul de monitorizare și evaluare a implementării Strategiei Naționale de Integritate și Anticorupție. Fracțiunea PL a insistat pe audierea ministrei Educației cu privire la situația din gimnaziul din satul Aluatu, Taraclia, singura școală din raion cu predare în limba română. Propunerile nu au întrunit majoritatea voturilor.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG