Linkuri accesibilitate

Donald Trump: SUA și Mexic au mai semnat un acord privind imigraţia ilegală şi securitatea


Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump a declarat luni că Statele Unite au semnat o altă parte a unui acord privind imigraţia ilegală şi securitatea cu Mexicul, care ar trebui să fie ratificat de parlamentarii mexicani.

El nu a furnizat detalii, dar a avertizat că administrația americană ar putea impune noi taxe vamale pe importurile din Mexic dacă Congresul mexican nu aprobă planul. „Noi nu anticipăm o problemă cu votul, dar dacă pentru orice motiv aprobarea nu ar avea loc, tarifele vor fi restabilite”, a spus președintele american.

Vineri, Mexicul și Statele Unite au ajuns la o înțelegere privind măsurile pe care autoritățile mexicane le vor lua pentru a opri imigrația ilegală spre America, acceptând, între altele, ca personale care cer azil în Statele Unite să aștepte răspunsul de partea mexicană a graniței. În schimbul acestui acord, președintele Trump a anunțat că a suspendat impunerea progresivă de taxe asupra importurilor din Mexic, taxe care porneau de la 5% pentru a ajunge la 25%. Aceste taxe punitive ar fi intrat în vigoare de luni, 10 iunie.

XS
SM
MD
LG